26/12/2020 16:12
СЦГІ та Фонд доктора Муквеге провели черговий тренінг «Травма та безпека» для постраждалих жінок

З 25 по 26 грудня в м.Київ «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» та Українська мережа жінок, які пережили насилля провели тренінг «Травма та безпека» для жінок, які постраждали від сексуального та гендерно-обумовленого насилля в ході війни на Донбасі. Захід відбувся за підтримки Фонду Деніса Муквеге.

Перша частина тренінгу стосувалася цифрової безпеки. Лектором виступив представник Громадської організації «Лабораторія цифрової безпеки». Він розповів учасницям про убезпечення інформації про себе у соціальних мережах. Учасники заходу обговорили питання безпечного спілкування з рідними на окупованих територіях. Також учасниці вчилися тримати баланс між безпекою і зручністю. 

Друга частина стосувалася психологічних аспектів безпеки. Лекторкою виступила практичний психолог, фахівець по роботі з шоковою травмою та ПТСР, координаторка психологічного напрямку Центру ментального  здоров’я ветеранів при ДЗ «Госпіталь ветеранів війни «Лісова Поляна» Тетяна Сіренко. Вона розповіла про те, як стрес впливає на організм та як відновлюватися після нього. Лекторка висвітлила роль інтернет-ресурсів у цих процесах. Також учасниці вчилися шукати ресурс для відновлення у доступних речах. 

 Попередній тренінг на тему «Травма та безпека» «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» провів 12-13 грудня. 

Відповідно до  карантинних обмежень тренінги відбувалися у малих групах.