14/12/2020 22:12
СЦГІ та Фонд доктора Муквеге провели тренінг «Травма та безпека» для жінок, які постраждали від гендерно-обумовленого насилля в ході війни на Донбасі

З 12 по 13 грудня в м.Київ «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» та Українська мережа жінок, які пережили насилля провели тренінг «Травма та безпека» для жінок, які постраждали від сексуального та гендерно-обумовленого насилля в ході війни на Донбасі. Захід відбувся за підтримки Фонду Деніса Муквеге.

Перша частина тренінгу стосувалася цифрової безпеки при використанні комп’ютера та смартфону. Лекторами виступили представники Громадської організації «Лабораторія цифрової безпеки». Вони розповіли як захистити пошту та облікові записи в соціальних мережах від злому, як створювати ефективні паролі та не забувати їх. Учасники обговорили безпеку в месенджерах, а також можливі загрози через присутність в базах даних «ДНР» та «ЛНР». Лектори допомогли учасницям з налаштуваннями безпеки ноутбуків і смартфонів.

Друга частина стосувалася психологічної самопідтримки та гігієни при користуванні електронними засобами комунікації. Лекторкою виступила практичний психолог, фахівець по роботі з шоковою травмою та ПТСР, координаторка психологічного напрямку Центру ментального  здоров’я ветеранів при ДЗ «Госпіталь ветеранів війни «Лісова Поляна» Тетяна Сіренко. Під час лекції учасниці дізналися про вплив інтернет-ресурсів на психоемоційний стан людини в сучасному суспільстві, розглянули питання реальних конфліктів у віртуальному просторі, кібербулінгу, навчилися шукати конструктивні стратегії реагування. Лекторка також розповіла про посилення ролей, які наповнюють ресурсом.

Згідно з карантинними обмеженнями тренінг відбувся у малій групі.

«Східноукраїнський центр громадських ініціатив» продовжить проведення тренінгів для постраждалих жінок.