23/11/2017 16:11
Досвід евалюації в об'єднаних територіальних громадах обговорили у Києві

У понеділок, 20 листопада, у Києві відбулася конференція «Ефективне управління в громадах з використанням евалюації», організована Демократичним товариством Схід (Варшава, Польща) та Східноукраїнським центром громадських ініціатив (Київ, Україна). У конференції взяли участь близько півсотні представників об’єднаних територіальних громад зі сходу України. Частина з них були учасниками у проекті «Використання евалюації в процесі ефективного управління об’єднаною громадою».

Під час конференції відбулася низка презентацій з боку польських та українських фахівців з евалюації. Учасники говорили про роль евалюації як ефективного інструмента у процесі управління об’єднаними громадами у Польщі та Україні, а також про її перспективи в Україні.

"Я щаслива, що була учасницею польсько-українського проекту  на тему: «Ефективне управління громадою з використанням евалюаціі». Підсумковим заходом проекту була конференція в Києві. Я відчуваю, що поглибила пізнання з евалюаціі. Приклад Польщі, спілкування з польськими тренерами надихає на те, щоб привнести застосування евалюації в нашу Мереф'янську ОТГ. Спілкування із соратниками залишило приємний слід особистої причетності до розбудови України", - каже Олена Берьозкіна, голова ГО "Слобожанці за краще життя".

Учасники проекту «Використання евалюації в процесі ефективного управління об’єднаною громадою» презентували результатів евалюаційної роботи учасників проекту та тижневого навчального візиту до Польщі. Опісля з презентацією виступили представники Української Асоціації Оцінювання.

"Оцінка проектів і програм органів місцевого самоврядування – важлива складова реформування практики діяльності органів місцевого самоврядування. Проект, який ми завершуємо – наш внесок в цей процес реформ. Я радий, що завдяки проекту наші громади стають більш ефективними у своїй роботі та підзвітними перед своїми мешканцями", – говорить керівник проекту, голова Східоукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

Проект «Використання евалюації в процесі ефективного управління об’єднаною громадою» реалізується Фондом Демократичне Товариство Схід спільно з Східноукраїнським центром громадських ініціатив. Проект співфінансований з програми «Підтримка демократії», яка фінансується в межах польської програми співробітництва в цілях розвитку Міністерства закордонних справ РП у 2017 р.