10/03/2023 11:03
«Розкажи світу про свій досвід життя в окупації». СЦГІ відкриває набір на навчальну програму написання текстів про особистий досвід перебування під російською окупацією


Східноукраїнський центр громадських ініціатив запрошує авторів-початківців взяти участь у навчальному курсі для осіб, які пережили російську окупацію.

Ви бачили злочини, які приносить російська агресія?  Відчуваєте внутрішню проблему не замовчувати цей біль?  Хочете, аби про злочини росіян знали у світі?

Ми допоможемо Вам бути почутими, навчимо через тексти розказати про власні враження та емоції.

Тренери допоможуть Вам написати якісні тексти, навчать доносити в них свої переживання.

Кращі з блогів, створених в рамках тренінгу, будуть опубліковані на наших інтернет-ресурсах, а їх автори отримають гонорар. Обрані тексти будуть перекладені однією із західноєвропейських мов і поширюватимуться на західну аудиторію.

Тренінговий курс складатиметься із двох офлайн тренігів та міжтренінгових завдань.

Під час навчального курсу учасники зможуть:

  • навчитися структурувати особисту інформацію та почуття для написання тексту;
  • навчитися визначити основну ідею/мету тексту;
  • складати план власної історії;
  • підготувати невеликий публіцистичний текст.

Дата і місце проведення. Тренінги відбуватимуться у квітні-травні 2023 р., наймовірніше на Закарпатті.

Умови участі. 

Участь відібраних учасників у тренінговому курсі безкоштовна. Центр забезпечує проживання та харчування під час тренінгів та компенсує документально підтверджені витрати, пов’язані із подорожжю до місця проведення тренінгів.

Бажаючі взяти участь у навчанні повинні:

  1. Мати досвід створення власних текстів у малих жанрах (статті, дописи у соціальних мережах, блоги, шкільні твори, тексти «в стіл» тощо).
  2. Мати власну історію про життя в окупації (в т.ч. на тимчасово окупованих територіях з 2014 р.), якою ви хочете поділитися з світом.
  3. Бути готовим в рамках навчального курсу підготувати текст обсягом до 1000 слів, з метою його подальшого поширення в рамках проекту. Кращі з тектсів, створених в рамках проекту, буть опубліковані тут та на спеціально створеному сайті, а їх автори отримають гонорар. Обрані тексти будуть перекладені щонайменше однією західноєвропейською мовою і поширюватимуться на західну аудиторію.

Як взяти участь?

Група учасників курсу формуватиметься на основі конкурсу.

Зацікавлені кандидати запрошуються подати заявку до 26 березня 2023 року за посиланням https://forms.gle/265Etp3DNzySVc8q7.

Кандидати запрошені до участі в тренінгу будуть повідомлені про результати відбору до 4 квітня.

Не згайте шансу отримати знання, які допоможуть Вам удосконалити письменницьку майстерність та розповідати світу про злочини Росії!

Про навчальний курс. Даний навчальний курс відбудеться в рамках проєкту “Розширення можливостей громадянського суспільства для трансформації культури пам’яті – ненасильницький внесок у протидію агресії Росії”, що реалізується громадськими організаціями Kurve Wustrow (Німеччина) та Східноукраїнським центром громадських ініціатив (Україна) спільно з партнерами за підтримки Федерального уряду Німеччини.

Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) – це громадська правозахисна організація. Від початку війни на Донбасі Центр працює над відновленням справедливості та миру в Україні. Організація документує порушення прав людини, надає правову допомогу постраждалим і стимулює суспільний діалог щодо питань, важливих для відновлення миру та справедливості (https://totalaction.org.ua/).

Kurve Wustrow (Німеччина, Вустров) - центр навчання та взаємодії з питань ненасильницьких дій.