09/03/2023 09:03
СЦГІ шукає тренера/ку для проведення тренінгу з письменницької майстерності, сторітелінгу

Східноукраїнський центр громадських ініціатив шукає тренера/ку для проведення тренінгу з письменницької майстерності, сторітелінгу.

Учасники тренінгу: група орієнтовною чисельність 15 осіб,  які мають  власний досвід перебування під російською окупацією та мають досвід створення власних текстів у малих жанрах (статті, дописи у соціальних мережах, блоги, шкільні твори, тексти «в стіл» тощо).

Мета: посилити навики учасників у написанні якісних коротких публіцистичних текстів та доносити  через текст свої переживання.

Завдання: Провести два два-(три-)денних офлайн тренінги з письменницької майстерності, сторітелінгу.

Під час навчального курсу учасники мають:

  • навчитися структурувати наявну особисту  інформацію та почуття для написання тексту;
  • навчитися визначити основну ідею/мету тексту;
  • отримати теоретичні знання та практичні навички щодо структурування тексту;
  • під керівництвом тренера скласти сторітелінговий план для, щонайменше, однієї своєї історії;
  • підготувати текст для сторітелінгу.

Технічне завдання для тренера:

  • Запропонувати програму тренінгового курсу і розподіл навчального часу включно із самостійною роботою учасників поза офлайн тренінгами;
  • Запропонувати завдання та матеріали на самостійне опрацювання і домашню роботу (до початку тренінгу, під час проведення тренінгу, після проведення тренінгу);
  • Провести два дво-триденних офлайн тренінги з письменницької майстерності, сторітелінгу для осіб, які будуть відібрані в результаті конкурсного відбору;
  • Організувати групову та індивідуальну роботу учасників тренінгового курсу;
  • Надавати групову та індивідуальну підтримку, консультації під час тренінгового курсу;
  • Надати письмовий звіт після кожного з тренінгів щодо динаміки та результатів навчального процесу у групі, план і рекомендації щодо подальшого супервізійного супроводу учасників;
  • Надати повний фінальний навчальний пакет в електронному вигляді.

Кваліфікаційні вимоги до тренера:

- наявність власних опублікованих текстів в малих літературних формах;

- знання письменницької майстерності/сторітелінгу, редакторський досвід;

- досвід проведення тренінгів;

- готовність провести тренінги офлайн;

- обізнаність з темою війни.

Місце проведення – Карпати.

Дати проведення -  кінець березня- квітень.

Очікуваний результат: на завершення тренінгу щонайменше 80% учасників підготували власні якісні тексти для сторітелінгу, що відповідають погодженим критеріям до відповідних текстів.

Оплата праці та компенсація витрат.

СЦГІ виплачує погоджений гонорар, відшкодовує документально підтверджені витрати, пов’язані із подорожжю до місця проведення тренінгів. Центр забезпечує проживання та харчування під час тренінгів.

Подання пропозицій.

Зацікавлені кандидати запрошуються подати власні резюме не пізніше 24 березня 2023 року на адресу info@eucci.org з темою листа «Тренінг з письменницької майстерності, сторітелінгу». Розгляд пропозицій – по мірі надходження.

Разом з резюме в одному файлі (Word/PDF) надішліть супровідний лист, зазначивши бажану ставку оплати за послуги, орієнтовний пропонований план тренінгу та посилання на власні публіцистичні публікації.

Про Східноукраїнський центр громадських ініціатив

Східноукраїнський центр громадських ініціатив (СЦГІ) – це громадська правозахисна організація. Від початку війни на Донбасі Центр працює над відновленням справедливості та миру в Україні. Організація документує порушення прав людини, надає правову допомогу постраждалим і стимулює суспільний діалог щодо питань, важливих для відновлення миру та справедливості (https://totalaction.org.ua/).