21/06/2018 18:06
Експерти СЦГІ зустрілися з представниками Офісу прокурора МКС

20 червня відбулася щорічна зустріч представників Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду з представниками органів державної влади та громадськими організаціями, які документують масові порушення прав людини на окупованих територіях та адвокатами Родин Небесної Сотні.

Експерти Східноукраїнського центру громадських ініціатив займаються збором і аналізом інформації для подання до Міжнародного кримінального суду. Тож разом з іншими колегами-документаторами, які є членами правозахисної Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», Володимир Щербаченко, голова СЦГІ, і дослідниця Наталія Гриценко взяли участь у спільному обговоренні фактів злочинів проти людяності та військових злочинів, про які вдалося дізнатися від очевидців та потерпілих на сході України.

Представники Офісу Прокурора відзначили важливість інформації, яка надходить до Міжнародного кримінального суду від неурядових організацій. Зокрема Емерік Роджер відзначив високу якість отриманого раніше звіту "Війна без правил: гендерно-обумовлене насильство, пов'язане зі збройним конфліктом на сході України", над яким працювали експерти СЦГІ.