10/12/2021 16:12
СЦГІ оголошує відбір учасників для тренінгової програми з написання блогів «Через тексти – до кращого розуміння чиновниками та суспільством проблем людей, постраждалих у війні» 

Східноукраїнський центр громадських ініціатив запрошує людей, що пережили/переживають складні життєві випробування в ході війни на Донбасі, до участі у тренінговому курсі «Через ваші тексти – до кращого розуміння чиновниками та суспільством проблем людей, постраждалих у війні». 

Для кого цей тренінговий курс?

Для того, аби взяти участь у цьому тренінговому курсі ви маєте відповідати трьом наступним критеріям:

  1. Вам довелося пережити одне або декілька із вказаних далі випробувань: полон, ви втратили у війні близьких та рідних, зазнали суттєвих травм психічного або фізичного здоров’я; понесли суттєві матеріальні втрати; були змушені покинути тимчасово окуповані території з політичних причин і не маєте можливість повернутися додому, в інший спосіб постраждали від війни.
  2. В той чи інший спосіб ви боретесь за відновлення справедливості (створюєте дописи в соціальних мережах або статті для ЗМІ, є активним членом формального або неформального громадського об’єднання; звертаєтесь до державних органів, допомагаєте іншим постраждалим тощо).
  3. Маєте досвід написання постів/текстів для соціальних мереж чи ЗМІ і хочете робити це краще.

 

Для чого цей тренінговий курс?

 Часто про проблеми людей постраждалих у війні чиновники та інші люди не знають або не вважають їх вартими уваги. Через це постраждалі залишаються без належної уваги та допомоги, а проблеми, які їх хвилюють, не вирішуються роками. Для того, аби змінити суспільну думку та змусити чиновників діяти необхідно, аби в суспільстві знали про ваші проблеми. Завдяки цьому навчальному курсу ми надаємо для вас можливість навчитися писати так, аби про ваші проблеми дізналися і захотіли допомогти у їх вирішенні. Отримана інформація буде корисною як для написання блогів, так і для написання інших видів текстів -  як, наприклад, пости в соціальних мережах.

Навчальний курс складатиметься із кількох очних тренінгів та роботою учасників курсу над власними текстами в проміжках між тренінгами.

 Учасники писатимуть тексти на теми,  пов’язані із наслідками війни, які їх найбільше хвилюють.

 Блоги учасників тренінгу, які у своїх текстах дотримаються рекомендацій тренера та підготують якісні тексти, будуть опубліковані на сайті Коаліції «Справедливість заради миру на Донбасі», а їх автори отримають гонорар.

Дати і місце проведення тренінгів.

  Перший дводенний тренінг відбудеться в проміжку 20-26 грудня. Остаточна дата буде повідомлена згодом.   Місце проведення тренінгу уточняється. Ми розглядаємо можливість проведення заходу в одному із санаторних комплексів Київської або сусідніх областей. Наступні тренінги відбудуться в січні і лютому 2022 року.

Умови участі.

Участь у тренінгу безкоштовна. Участь в заході можлива при наявності вакцинації від COVID-19 або негативного ПЛР-тесту. Організатори покривають витрати на проїзд, ПЛР-тестування, забезпечують харчування та проживання у двомісних номерах.

Учасники навчального курсу відбиратимуться на умовах конкурсу. Ми запрошуємо до участі в цьому курсі лише тих людей, які готові не лише слухати лектора, але і зобов’язуються написати під час першого дводенного тренінгу власний невеликий текст (до 2-х сторінок) про проблему, пов’язану із війною, яка вас хвилює

 Якщо Вас зацікавила участь у цьому навчальному курсі, будь ласка, напишіть надішліть заявку на участь на імейл: eucci@eucci.org та повідомте про себе:

  1. Прізвище, ім’я, по батькові.
  2. Телефон.
  3. E-пошта.
  4. Місце проживання.
  5. Поясніть як ви особисто постраждали в ході війні на сході України.
  6. В кількох реченнях стисло опишіть проблему, якій би ви хотіли присвятити свій блог, створений у рамках цього курсу.
  7. Вишліть посилання на свій найбільш вдалий текст (статтю, блог, допис в соціальних мережах тощо), якщо маєте такий.
  8. Чи є у проміжку 20-26 грудня, дати, в які ви не зможете взяти участь у тренінгу?

Заявки на участь у тренінговому курсі приймаються до 15 грудня включно. В разі наявності значної кількості кваліфікованих заявок набір на тренінговий курс може бути завершено завчасно.

Про результати відбору ми повідомимо обраних учасників не пізніше 16 грудня.