28/09/2021 07:09
АНОНС. Прес-конференція "7 років безкарності: що не так із розслідуванням справ українських полонених на Донбасі?"

У четвер, 30 вересня, о 11.00 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція на тему "7 років безкарності: що не так із розслідуванням справ українських полонених на Донбасі?" за участю Володимира Щербаченка, голови "Східноукраїнського центру громадських ініціатив"; Юлії Чистякової, юристки і аналітикині СЦГІ; Ірини Довгань та Олександра Ретівова – колишніх полонених незаконних збройних формувань на Донбасі.

ГО "Східноукраїнський центр громадських ініціатив" представить громадськості детальний звіт "В атмосфері безкарності: проблеми притягнення до відповідальності осіб, причетних до незаконного позбавлення свободи цивільного населення під час збройного конфлікту на Донбасі".

У звіті наводяться приклади реальних справ колишніх українських полонених. Правозахисники дослідили понад 2 тисячі таких справ, які демонструють системні проблеми та порушення у кримінальних провадженнях, пов’язаних із незаконним позбавленням свободи цивільних осіб у ході збройного конфлікту на Сході України.

Крім того, задіяні в дослідженні юристи та аналітики сформулювали детальні рекомендації до Верховної Ради України, органів виконавчої та судової влади, які б могли виправити ці проблеми.

Трансляція прес-конференції буде доступна на за лінком youtu.be/biXIVy5sXNA

Адреса: вул. Рейтарська, 8/5а. Додаткова інформація за тел. (099) 743-51-67.