11/03/2019 13:03
Львів'яни побачать фільм про колишніх полонених

15 березня о 18:00 у музеї “Територія терору» у Львові відбудеться показ та обговорення короткометражного документального фільму «Крихка свобода», а також звіту «За ґратами будинку «уряд ЛНР» про проблему незаконного ув’язнення цивільного населення під час війни на Донбасі. У презентації візьмуть участь правовий аналітик СЦГІ Наталія Гриценко, режисер Костянтин Кляцкін та виконавчий продюсер Сергій Малярчук. Також

«Крихка свобода» - спільний проект кінематографістів з об’єднання Babylon'13 та студії DocNoteFilms та правозахисників Східноукраїнського центру громадських ініціатив, який розповідає про долю 5 полонених, які опинилися за ґратами незаконної в’язниці у застінках Луганської обласної державної адміністрації. Їхні історії – документальні свідчення, зібрані документаторами СЦГІ під час особистих інтерв’ю, які згадані у звіті «За ґратами будинку «уряду ЛНР». 

«Крихка свобода» - не лише збірка історій; це діалог з глядачем про страх, біль та втрату, які пізнали в’язні під свого перебування у підвалі Луганської ОДА. ЛОДА – приміщення Луганської обласної державної адміністрації, яке з початку захоплення незаконними збройними формуваннями перетворилося на одне з понад 200 місць несвободи на захопленій території. 

«Коли прийшов до тями, було дуже важко дихати. Як виявилося, це був холодильник, до якого кидали тих, кого досить сильно було побито. Там я перебував перші три дні. Ну наскільки можу це зараз зрозуміти», - говорить один із героїв фільму, колишній незаконно ув’язнений.

Тизер фільмуhttps://www.youtube.com/watch?v=UJFaSwTUNlU 

Режисер фільму - Костянтин Кляцкін, оператор-постановник - Павло Липа, композитор - Роман Вишневський, звукорежисер - Василь Явтушенко, виконавчий продюсер - Сергій Малярчук, художник - Ласло Алмаші, дизайнер анімації - Сергій Григор’єв, пошук героїв та змістовне консультування - Володимир Щербаченко, Ганна Янова.

Час: 15 березня, 18.00
Місце: Меморіальний музей тоталітарних режимів «Територія Терору», проспект В’ячеслава Чорновола, 45 Г, Барак #2.

Вхід вільний.

За додатковою інформацією звертайтеся до комунікаційниці музею «Територія терору» Анни Яценко (+38 093 600 17 44)